četrtek, 23. marec 2023

4. dan - Neprijetne vonjave na čistilni napravi

V četrtek smo se skupaj z Danielom odpravili na obrat za čiščenje odpadnih voda. Zaposleni so nam predstavili celoten postopek čiščenja odpadnih voda. Sam ogled nam sicer ni bil zelo všeč, predvsem zaradi neprijetnih vonjav, a smo vseeno preživeli. Kasneje smo se odpravili na delo v laboratorij srednje kemijske šola. Tokratna vodja kemijskih praktičnih vaj je na naše presenečenje govorila nekoliko angleško, kar je bilo dobrodošlo, saj se je prof. Žigon odpravil na ogled enega izmed narodnih parkov. Vaje pa tokrat niso potekale po načrtih, saj se vzorci niso hoteli obarvati po pričakovanjih, a smo se vseeno zabavali.

Igranje s kemikalijami

Tokrat smo že po kosilu imeli prosti čas, med katerim smo se nekateri odpravili na plezalno steno, drugi pa po nakupih. Po končanih aktivnostih smo se dobili v hotelu in se družili ob igranju družabnih iger. Proti večeru smo se ne tako zgodaj odpravil spat.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

12. dan

Prvi jutranji korak je bil zajtrk, ki nas iz dneva v dan vedno manj razveseli. Namesto v laboratorijih, smo naš dan nadaljevali v šoli. Klju...