sreda, 22. marec 2023

3. dan - Veselo na delo

Delovni dan se je tokrat začel nekoliko pozneje. Po zajtrku smo se sestali s poljskim mentorjem Danielom in skupaj odšli v laboratorij srednje kemijske šole v Krakovu na prve laboratorijske vaje. Vodila jih je profesorica, ki ni govorila angleško, zato je Daniel igral vlogo prevajalca. Ker je prišlo do težav pri prevajanju, nobeden od nas ni točno vedel, kako naj bi izvajali vajo. Težave je rešil profesor Žigon, saj je bil edini v laboratoriju, ki je vedel kaj smo sploh počeli. Spektrofotometrično smo izvajali kemijsko analizo vode, a zaradi napak, ki se pojavijo pri delu, rezultati določevanja železa niso bili ravno natančni.

Fantje so pri delu zelo pridni, ...

... dekleta pa še bolj.

Po kosilu pa so nas čakale še mikrobiološke vaje na Univerzi za kmetijstvo. Na teh vajah pa je profesorica znala angleško, zato smo navodila jasno razumeli. Na začetku vaj nas je sicer profesorica zelo utrudila, saj nam je dajala enourno lekcijo o mikrobioloških analizah vode, po predavanju pa smo začeli z vajami, ki so trajale tri ure. Bile so zanimive in na njih smo pokazali ogromno znanja dobre laboratorijske prakse. Po koncu vaj smo se pred univerzo še na kratko sestali, da smo predebatirali izkušnje prvega delovnega dne, nato pa odšli vsak po svoje. Nekateri so odšli k brivcu po novo frizuro, drugi pa na okrepčilo in po nakupih. V hotelu smo nestrpno pričakovali, da se naš predragi sošolec vrne z novo frizuro in res nas je z novim videzom močno presenetil. Smo se ga kar malo ustrašili, ampak življenje gre naprej in kmalu bo stanje takšno kot pred obiskom frizerja. Zvečer smo se (skoraj) vsi stuširali in se kmalu odpravili spat, saj je bil za nami dolg in naporen dan.

Mikrobiološka analiza vode

Sprva nam je profesor Žigon gledal pod prste, zadnji vzorec pa je pripravil on pod našim nadzorom.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

12. dan

Prvi jutranji korak je bil zajtrk, ki nas iz dneva v dan vedno manj razveseli. Namesto v laboratorijih, smo naš dan nadaljevali v šoli. Klju...